Sivut

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

18# Adventtikalenteri 2 - Kysymyspostauksen vastaukset

Tää luukku piti ensin tehdä videolle, mutta Movie Maker temppuilee edelleen joten teen tän nyt ihan postauksena. Kysymyksiä otin myös myös viime kysymyspostauksesta, joka jäi toteuttamatta. Otin tähän lopulta vaan noin puolet kysymyksistä, mutta ehkä teen piakkoin toisen osan tästä

Lempi ratsastusvarusteesi?
Varmaan mun Cascon kypärä tai Kingslandin housut. Noi housut on vähän reilua kokoa mulle, oiskohan ne ollu 150, mutta voin kuitenkin hyvin käyttää niitä. Ne on tosi kivat jalassa eikä liian paksua materiaalia!


Lempiblogisi?
Luen melko vähän blogeja ja siksi varmaan kaikki joita aktiivisesti seuraan on mun lemppareita. Tykkään kuitenkin erityisen paljon blogeista Tyyli kaukana, Kaktu ja Futura, Aadan hevoselämää, Muuliprojekti, Jillan blogi ja Satulassa ja sen alla.


Kerro joku ihana lähiaikoina tapahtunut hevoskokemuksesi?
Yksi, joka tuli heti mieleen on ratsastuskoulun koulumestaruudet Paavon kanssa tänä kesänä. Tavallaan ne ei olleet mitenkään erikoiset, mentiin helppo C:1 rata kuten lähes aina. Poni oli aika huono verkassa ja tuntui jo alussa, että tänään on turha odottaa hyväksyttyä kummempaa rataa. Kun päästiin radalle, Paavo tuntui kuitenkin älyttömän hyvältä. Ratsastin varmaan parhaan kouluratani tähän mennessä, poni oli paljon reippaampi ja herkempi kuin verkassa ja prosentteja tuli 62,25. Prosentteja katsoen rata ei siis ollut mun parhaasta päästä, mutta mulla oli koko radan läpi hyvä fiilis ja kuulin myös useammalta ihmiseltä, että ne ei oo nähneet Paavolta saati sitten meiltä ikinä noin sujuvaa ja kivaa koulurataa.
Oltiin ratsastuskoulun ponien toinen ja kokonaissijalla neljännet!

Kuva ei oo kyseisistä kisoista, mutta tykkään tästä!
Jänne-, tekniikka- vai koulusuojat?
Riippuu tietenkin ihan millaiset on kyseessä, mutta yleensä mun silmää miellyttää eniten jännesuojat ja käytän niitä myös itse eniten.


Maneesi vs. kenttä, miksi?
Kenttä, siitä huolimatta, että välillä toivon yli kaiken maneesillista tallia. Esimerkiksi silloin, kun ponia ei meinaa saada kaatumatta tarhasta ulos.. Hyvillä säillä on kuitenkin niin kivaa päästä kentälle ja ponitkin tykkää yleensä enemmän. Ja tietenkin se, että saa kivempia kuvia!


Kuvaile unelmiesi hevosta?
En oo itseasiassa ikinä aatellut mitenkään kauheen tarkasti tätä.
Jos tähän tilanteeseen ajatellaan, se olisi varmaan 130-140cm korkea ja rodultaan vaikka Welsh, New Forest tai joku kiva risteytys. Tasoltaan korkeammalla kuin minä, että voisin kehittyä sen kanssa kunnolla, eli varmaan helposta B-A:stä ylöspäin. Esteillä poni voisi hypätä ratana vaikka 110cm, en tiedä riittäiskö mulla itellä rohkeus edes siihen mutta onhan se hyvä jos ponnua löytyy..
Luonteessa tykkään ponimaisuudesta, vaikka se kuinka on välillä ärsyttävää niin siinä on sitä jotain. Yhteistyöhaluinen ja suhteellisen luotettava, mutta semmoinen sopivasti riiviö on vaan plussaa! Reipas ja riittävän herkkä, mutta ei liian kuuma ja ennen kaikkea monitoimiponi. Kärryjenkin edessä selväpäisyys olisi hyvä, vaikka ihan vaan harrastemielessä.
Ponin olisi hyvä omata jonkin näköinen kisapää, koska sitäkin haluaisin tehdä.
Sukupuoleltaan ehdottomasti ruuna! Tammat osaa välillä olla niin raivostuttavia ja oreilla on omat juttunsa jotka tuottavat ongelmia, vaikka poni olisikin muuten kiltti. Väriähän ei tietenkään saa hevosta ostaessa katsoa, mutta palominot, cremellot ja punaruunikot on tosi kivan näköisiä.
Tai ehkä se on sittenkin pieni ja pyöreä shettisristeytys?


Millainen ratsastaja olet?
Vaikka olenkin joissain tilanteissa nykyäänkin vähän pelokas, kokeilen silti mielelläni uutta. Olen myös huumorintajuinen ja itsepäinen viimeiseen pisteeseen saakka, todellinen poniratsastaja siis! Oon aika kilpailuhenkinen ja joissain määrin ehkä myös perfektionisti. Tykkään tehdä hevosten kanssa aika lailla kaikkea, enkä ole varsinaisesti esimerkiksi kilpailija, vaikka tykkäänkin siitä paljon.


Vakavin onnettomuus tmv. mitä sinulle on sattunut hevosten kanssa?
Vakavin on varmaan jokin murtuma, mutta kivuliain ja pelottavin varmaan se, kun mentiin kaverin ponin kanssa alamäessä nurin. Olin ihan varma, että jään alle pahasti ja taitetaan kumpikin niskamme, mutta pääsin onneksi aika nopeasti ponin alta pois eikä se kaatunut koko painollaan päälleni.


Miten löysit Mintun, Eragonin ja Paavon?
Paavollahan aloitin koko harrastuksen 2007 ja se löytyi ihan ratsastuskoulusta, jossa aloitin. Siitä tuli oikeastaan heti mun vakkari ja sen jälkeen hoitoponi.
Minttu löytyi tän vuoden toukokuussa. Olin lopettamassa entisillä vuokraponeillani ja Sinttu oli jäänyt pieneksi. Koko kevään olin etsinyt eri palstoilta ja ryhmistä ponia, mutta loppujenlopuksi Minttu tuli kesälaitumelle entisen vuokraponieni tallille. Sain kokeilla sitä sieltä ja Minttu etsi ratsastajaa, joka voisi jatkaa kesän jälkeenkin. Tykkäsin siitä tosi paljon ja alotin sillä sitten.


Pelto vs. tie maastoillessa?
Pelto ja etenkin sänkkäri on niin kiva, se on ihan oma juttunsa. Siellä on kiva käydä päästelemässä ja maneesittomalla tallilla se on myös toisinaan paremmassa kunnossa talvisin, kuin kenttä tai maastot.
Ihan perus tietkin on kyllä tietenkin kivoja ja niiltä löytyy yleensä parhaat maastot, mutta välillä sopiva pohjaista tietä kaikkiin askellajeihin on hankala löytää.


Lempiväri hevosissa ja varusteissa?
Kuten jo aiemmin sanoin, palominot, cremellot ja punaruunikot on tosi kivoja. Myös mustat merkeillä ja herasilmillä sekä kirjavat on tosi kivan näkösiä.
Varusteissa tykkään turkoosista, harmaasta, beigestä ja vihreäkin on kivan näkönen, etenkin tummilla hevosilla.Pelottavin kokemuksesi hevosten kanssa?
Yksi on tuo kun mentiin nurin kaverin ponin kanssa. Toinen, joka oli aika kuumottavaa oli kun oltiin entisen vuokriksen kanssa maastoilemassa ja ihan yhtäkkiä alkoi ukkostaa ja salamoida. Oli jo aika hämärää ja katulampuista lähti valot. Yleensä niin luotettava poni säikähti tietenkin kamalasti ja oltiin melko kaukana tallilta. Selviydyttiin kuitenkin onneksi takaisin vaan parilla naarmulla.'


Miten kuljet tallille?
Saan tosi harvoin kyytejä minnekkään, yleensä kuljen bussilla ja sitten kävelen tarvittaessa loppumatkan tai yritän saada kyydin pysäkiltä jos menen Paavolle. Mintulle pääsee helposti aika lähelle tallia julkisilla, vaikka se kestääkin jonkin aikaa ja busseja kulkee melko harvoin.Esteet vai koulu?
Vaikka koulutreenikin on kivaa, oon siihen vähän liian lyhyt pinnanen ja perfektionisti. Joten esteet sitten kuitenkin, ne on aina kivaa piristystä ja Minttu jolla pääasiassa meen tykkää niistä myös enemmän.


Ponit vs. hevoset?
Ponitponitponitponit!Mitä kameraa käytät?
Pääasiassa tuota mun omaa pikkujärkkäriä, Sony nex 5r. Se on kätevä kokonsa takia ja oikeastaan ammattikamera, joten käyttämistä on joutunut vähän harjottelemaan.


Mitä toivot joululahjaksi?
Mulla on joulu ja synttärit peräkkäin, toivon uutta objektiivia ja adapteria mun kameraan, ihan perus lahjakortteja, suklaata ja rahaa, Adidaksen collegepaitaa, lapasia, farkkuja, kuulokkeita, kypäräkameraa, yhtä kirjaa ja paria sisustusjuttua. Ja omaa yksisarvista!!


- Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti