Sivut

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Ohjasajoa ja astetta isompi kaveri

Viime kuussa perjantaina (26.2) mentiin Jennin kanssa jo aamupäivällä tallille. Kivat säätkin sattui sopivasti hiihtolomalle! Harjailtiin ponit ja koska Sintulla on karvanlähtö, se vei multa vähän kauemmin aikaa. Jenni meni Kostin kanssa jo edeltä kentälle, kun mä jäin vielä harjailemaan ponia ja laittamaan sille ohjasajo kamoja päälle.
Päästiin kentälle ja Kostin toinen vuokraaja Sonya tuli samoihin aikoihin bussilla tallille kuvaamaan mua ja Jenniä.

Alkukäyntejä
Rapsutuksia vyön kiristämisen jälkeen
Ohjasajaessa Sinttu oli tosi kiva, se kuunteli melko hyvin vaikka alussa rapsutukset olis houkuttanut
enemmän. Tehtiin ympyröitä, voltteja, pysähdyksiä ja peruutuksia eli ihan perusjuttuja tarkoituksena saada poni reagoimaan nopeasti. Sinttu venkoili tolla kuolaimella vähän ja leikki sillä, tämän takia oli hankala saada tuntumaa poniin ja aluksi se kulki kaula pitkänä eikä tehnyt mitään mikä ei huvittanut. Kuolaimella venkoilu loppui kun vaihdettiin ohjat tulemaan vähän ylemmästä renkaasta ohjasajovyössä.
Kuolaimella leikkimistä havaittavissa
Sintun vauvamaha huijaa, vyö ei meinannut aluksi mennä kiinni ja kun päästiin tallipihasta kentälle se meinasi liukua ponin kyljelle (nyt maaliskuussa sille on vaihdettu jo hevosen kouluvyö, koska eläinlääkäri heitti varsan syntymästä arvion parista päivästä viikkoon ja poni on paisunut siihen malliin, että kohta liikutus jää vain talutteluksi). Loppua kohden Sinttu oli rento ja pysähdykset alko sujumaan ilman sähläystä. Parin hyvän pysähdyksen ja voltin jälkeen lähdettiin kävelemään pieni maastolenkki metsään.
Jo paljon rennompi poni, suunta on siis vaan ylöspäin!
Harjasin Sintun, jätin sen syömään heiniä ja pääsin kokeilemaan vähän Kostia. Oon viimeksi ollut yli 140cm korkeen hevosen selässä vuosi sitten, eli oli ehkä jo korkea aika kokeilla taas, vaikka Kosti onkin kenkien kanssa vain 150cm mutta saavutus sekin.
Olinhan mä siellä auttamattomasti liian pieni enkä mä sillä ratsastaa osannut, mutta hauskaa ainakin oli. Lähinnä loppulämppäsin sen, mutta pääsin ottamaan pari laukkapätkää ja tuntu mahdottoman isoilta askeleet noiden metrin korkuisten jälkeen. Jalka ei pysynyt kiinni ja ohjastuntuma heitteli vähän, koska sormikkaat ei ehkä oo kovin ideaalit ratsastushanskat.
Niin mites oli sen käden kanssa..


Hauskaa näköjään silti oli. Askellaji ei tunnistettavissa, mutta laukkaa toi tais olla.
 Lopuksi käytettiin Jennin kanssa Sonyan paikalla olo hyödyksi ja mentiin pellolle ottamaan vähän yhteiskuvia. Kaikki kuvat postauksessa on siis Sonyan ottamia, kiitos vielä hänelle ihanista kuvista.
Tiedän, että näytän jalat ojennettuna tuolta melko pitkältä. Voin mennä ponilla vielä kesään asti, mutta sen jälkeen jatkan Sintun liikuttelua ilman ratsastusta ja etsin uuden vuokraponin jolla voin ratsastaa ja kisata.

Tätä me harrastetaan jatkuvasti, Sinttu tykkää rapsutella tuntemiaan ihmisiä takaisin. Tää on tullut vielä enemmän esille nyt kun Sintun varsominen alkaa lähestyä. Kuulemma varsovat tammat on yleensä vähän normaalia kärttysempiä ihmisille, ei vaan tää näköjään.. Hellyydenkipeys on vaan lisääntynyt mahan kasvamisen mukana!


 Ja sitten vielä jokaisen postauksen vakio lopetus eli meillä ei oo ollut koneessa nettiä kahteen viikkoon ja siksi blogi on jäänyt tosi epäaktiiviseksi. Nyt linjat on saatu toimimaan, eli postailukin onnistuu paremmin.

8 kommenttia:

 1. Toi isompi poni kulkee tosi jäykästi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menin Kostilla ekaa kertaa, sen vuokraajan blogista joka löytyy tosta blogin linkkilistasta voi käydä kattomassa et poni kyllä menee tosi nätisti. Mä oon tottunu ratsastamaan tosiaan pienemmillä poneilla joten ton kaula tuntu tosi pitkältä ja siks keräsin ehkä vähän tarpeettoman paljon ohjaa ja Kosti jännitty vähän siitä. Mutta enköhän sillä välillä jatkossakin mee, harjotus tekee mestarin ja Kosti ei oo mun käsityksen mukaan mitenkään kauheen helppo saada liikkumaan oikein. Se myös jumiutuu helposti, joten sekin saattaa vaikuttaa asiaan.

   Poista
  2. Tunnen jennin tosiaan hyvin ja tiiän miten toi poni osaa liikkuu. Ps jenni ei oo sen vuokraaja. Mutta niinku sanoit harjoitus tekee mestarin.

   Poista
  3. Sit voisit varmaan myös tulla ihan nimellä kommentoimaan jos Jennin tunnet. Ja no joo, puol ylläpitäjä, miten vaan.

   Poista
 2. Ihana blogi, löysin vasta! Ihania poneja ja tosi hyviä postauksia sun ikäseltä!

  VastaaPoista
 3. Millon teet sen varustepostauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun pääsen taas tallille paremmalla ajalla 😊

   Poista