Sivut

lauantai 13. helmikuuta 2016

Varsa uutisia & Paavolla 10.2

Aikaa on taas kulunut viime postauksesta ja paljon on tapahtunut sinä aikana. Meidän lisko kuoli pari viikkoa sitten ja siksi ei myöskään ole ollut intoa postailla.

Kuten otsikossa lukeekin, mulla on vähän varsa uutisia. Sinttu varsoo suunnilleen kuukauden sisällä! Sintun ei todellakaan pitänyt olla kantavana ja kaikille (omistaja mukaan lukien) tää oli iso yllätys. Ponin edellinen omistaja ei tiennyt tästä mitään, mutta jostain syystä hän oli pitänyt Sinttua ja jotain oria samassa karsinassa. Ei ole kuitenkaan varmaa milloin ori on Sintun astunut, mutta eläinlääkärin mukaan varsan pitäisi syntyä mahdollisesti jo tässä kuussa. Tänään kävelin vaan Sintulla ja pieniä merkkejä varsomisesta alkaa jo olla. Jännittää paljon, mutta ihanaa saada varsa! Salaa ehkä toivon oria.. Luonnollisesti Sintun ridailut jää nyt pariksi kuukaudeksi oikeestaan kokonaan, mutta ponia käyn kyllä hoitelemassa ja kävelyttämässä. Jenni on ollut meidän seurana nyt muutaman kerran Kostilla ja on ollu kyl kivaa!
 ©Jenni P.

 Paavolla menin 10.2 ja poni oli ihan älyttömän kiva! Keskityttiin askeleiden laskemisen harjoitteluun ja tempon vaihtamiseen. Paavo oli alusta alkaen tosi hyvin kuulolla, toi baucherin takasin vaihto on tehnyt selvästi hyvää. Poni kanto kivasti itteensä myös ravissa, joka on ollu aina meille tosi hankalaa.

 Paavo oli käynnissä tosi hyvä, se käytti selkäänsä ja oli tosi kuuntelevainen. Keskikäynnistäkin selvittiin ilman tahtimista ja kuolainta vasten puskemista. Harjoteltiin aika paljon volteilla askeleiden laskemista ja oli yllättävän hankalaa verratuna uralla menoon. Huomasin, että jännityin ite tosi paljon kädestä, mutta sekin loppua kohden kuulemma väheni paljon.

Oi käsi mitä mahdat tehdä

Ravissa Paavo veteli aluksi vähän turhankin reippaasti, mutta tuntu jäykältä. Meidät laitettiin ravaamaan poneilla niin reippaasti, kuin niistä lähti ja sen jälkeen jäykkyys katosi nopsaan ja huomasi miten askellajit muuttu paljon irtonaisemmaksi. Temponlisäykset ravissa on mun ja Paavon vahvuus ja poni oli niissä tavallista parempi ton irrottelun jälkeen.

Loppuravailtiin puolipitkin ohjin eteen-alas ja poni venytti kaulaansa ihan kunnolla. Tunti meni tosi hyvin verrattuna viime aikaseen ja oon tosi innoissani, koska nyt alan menemään Paavolla mahdollisesti jokatoinen viikko itsenäisesti eli saadaan lisää treenikertoja.
Ens kerralla ponin kanssa ois vuorossa pieniä esteitä ja hope so, että saan jonkun kuvaamaan.

Paras ponivaari Ei kommentteja:

Lähetä kommentti