Sivut

maanantai 24. lokakuuta 2016

Noksu viikonloppu 15.-16.10

Nää ratsastus/kuvapostaukset tulee nyt vähän uusimmasta vanhimpaan, kun mun kovalevy on edelleen jossain laatikossa muuton jäljiltä ja vaan uusimmat kuvat on koneella..
Nyt ollaan siis pari viikkoa asuttu uudessa asunnossa ja olin viikon kipeenä heti alkuun, mutta sen jälkeen sain taas heppajutut rullaamaan.
Viime viikonlopun vietin Annalla ratsastamassa Noksua. Lauantain Mintulla ratsastuksesta ei oo kuvia, kun kukaan ei oo päässyt pitkään aikaan kuvaamaan.. Sieltä suunnattiin suoraan Noksulle ja ensin mentiin varmaan puolisen tuntia sileellä. Yritettiin saada poni rennoks ensin ympyröillä käynnissä ja ravissa. Vähän ajan päästä tehtiin siirtymisiä ja väistöjä. Väistöjä tuli ihan ok etenkin käynnissä, mutta ravissa poni juoksi jonkin verran alta ja mä säädin liikaa.
Mentiin ulos vielä ottamaan parit raviväistöt jotka suju jo huomattavasti paremmin. Sen jälkeen laitettiin vähän ravipuomeja ja Noksu pääsi kiillottamaan sädekehänsä. Meni tosi hyvin, Noksu kuunteli kivasti ja lähdettiin vähän kuvailemaan maastoon. Anna sai meistä ihania kuvia ja poni oli ihan innoissaan kun pääsi maastoon kipittämään. Otettiin pari laukkapätkää ja pikku tamma innostu siitä vähän liikaakin.

Sunnuntaina jatkettiin esteillä ja päästiin testaamaan uusia, ihania Zandonan suojia. Alotettiin lämppien jälkeen kaarevalla kavalettilinjalla. Tarkoituksena oli siis vaihtaa laukka ekalla kavaletilla, että saataisiin hyvä tie ja poni suoraksi lyhyellä välillä. Aluksi vaihdot ei meinannut onnistua ja tuli paljon ristilaukkaa. Ite säädin liikaa, enkä ratsastanut tarpeeksi istunnalla ja Noksu pääs vähän juoksemaan alta. Saatiin kuitenkin pari tosi hyvää suoritusta, kun vaihdot alko sujumaan.
Seuraavaksi alettiin tulemaan yksittäistä pystyä, ideana vaan nostaa sitä vähän kerrallaan. Alotettiin ihan 50cm. Noksu tuntu vähän hitaalta pohkeelle ja en jotenkin saanu sen laukkaa pyörimään esteelle niin hyvin, että se ois saanut hyvät askeleet ja poni teki sitten omia ratkaisuja raviaskelilla. 50-65cm meni hyvin, tosiaan pari huonoa lähestymistä, mutta poni pelasti ja kun saatiin laukka sujumaan niin nostettiin este 70cm. Ollaan sitä menty ennenkin ja lähestyminenkään ei ollut mitenkään huono, mutta Noksu tökkäs silti esteelle. En tiedä, eikö mulla ollut jalka tarpeeksi kiinni vai eikö ponia vaan huvittanut. Tipahdin siitä ensin kaulalle ja puomin päälle ja sitten maahan. Missään ei tuntunut, mutta pikku pirulla oli aika tyytyväinen ilme.. Tultiin uudelleen ja taas kielto.
Laskettiin estettä ja Noksu meni ohi, kivasti vedin esteen nurin mun omalla polvella metallitolpasta. Sen jälkeen saatiin laukka taas paremmaksi ja olin ite enemmän menossa, jolloin tuli tosi hyviä hyppyjä. Nostettiin hiljalleen alotuskorkeudesta eli 50cm ja siitä taas 70cm. Se meni heti ekalla yrityksellä hyvin yli ja poni hyppäs tosi kivasti.
Hups, vähän sumee kuva, mutta tässä tais olla isoin este mitä mentiin.
Noksu ei oo ikinä kieltänyt mun kanssa, saati tiputtanut mua eli tuli aika yllätyksenä tää. Tammat.. Ihan hyvin treenit kuitenkin meni ja tuli tosi hyviäkin pätkiä.
Yritetään päästä kisoihin tässä kuussa, mutta voi mennä vähän tiukille kun muutto on vielä niin kesken.
Kaikki postauksen kuvat on ottanut Anna.

Nyt lähen kaivamaan muuttolaatikoita siinä toivossa, että se kovalevy löytyis. Oon nyt to-la Helsinki International Horse Showssa kattomassa ja sieltä yritän saada matskua, vaikka sitä varmaan tulviikin joka blogista siihen mennessä kun saan jotain postausta aikaiseksi. Uusi ulkoasukin pitäis saada valmiiksi ja ponien sivuja päivittää, hommaa siis riittää blogin kanssa.

4 kommenttia:

 1. Ompas todella suloinen tää poni <3 Tää oli kyllä kiva postaus!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Noksu on kyllä tosi sulonen. Käyn kattomassa sun blogin!

   Poista