Sivut

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Poni hangessa 13.11

Sunnuntaina oli Mintun ratsastuksen vuoro. Ahkerana Juuli raahautui mukaan tallille kameroineen ennen paluuta Tampereelle. Nyt siis vihdoin kuvia myös Mintulta!

Minttu oli tallille mennessä tosi kiukkusen olonen, kun hoidettiin alkuun karsinassa käytvän ollessa varattu. Ponia ärsytti oikeestaan kaikki, harjaaminen, rapsutus, paikallaan seisominen. Päästiin käytävälle onneks pian ja sillon arvon ponineiti piti hampaansa erossa meistä.

läskit alkaa jo karista!
Alussa menin satulalla suunnilleen 45min. Alotettiin heti alkukäyntien jälkeen ravaamalla ja laukkaamalla vähän eteen. Ensin Minttu puski lapaa vasten ja jäi roikkumaan ulko-ohjalle, mutta kun sen toi pois uralta ja aloin ratsastamaan jalalla enkä säätänyt niin paljoa kädellä niin nopeasti suoristu ponikin. Menin siinä alussa aika pitkälti ympyröillä ja urilla ratsastin kunnolla eteen.Välikäyntien jälkeen tein vähän käyntiavoja- ja sulkuja kumpaankin suuntaan. Avot on Mintulle aika tuttu juttu eikä ne tuottanut nytkään ongelmaa. Sulkuja taas ollaan tehty vähemmän, mutta muutama lyhyt, ihan hyvä pätkä kuitenkin tuli. Ratsastin käynnissä aika paljon tempon muutoksia, koska alan ite puskemaan tosi paljon ponia käynnissä eteen. Nyt yritin keskittyä paljon omaan ratsastukseen ja Minttu tietenkin liikku nyt hyvin myös käynnissä eteen ja kuunteli.

maassa oli ihan selkeesti jotain tosi kiinnostavaa
Ravissa otettiin muutama väistö pois uralta, muuten tein siirtymisiä ja pyörittelin ponia ympyröillä. Väistöt oli ihan ok, takapää jäi ehkä vähän laiskaksi. Siirtymiset oli hyviä ja tasasia, vaikka aluksi Minttu meinas lähteä painamaan ohjalle. Kun ratsastin ite paremmin taas jalalla, oli ponikin kuulolla.
Huomaa, että meille usein toistuvat virheet johtuu oikeestaan aina musta, vaikka kuinka aina miettii et poni on vaan laiska ja huono päivä..Laukassa tein siirtymisiä käynnistä, koska nostot on tuottanut vähän hankaluuksia joskus. Nyt ne kuitenkin suju muutaman noston jälkeen super hyvin, ponilla oli aika paljon energiaa ja laukkasin ensin kumpaankin suuntaan isoilla ympyröillä taas eteen. Työstin laukkaa aika vähän, koska Minttu tuntu yllättävän hyvältä.
voi nalle
kyllä sieltä laukkaakin irtoo, kunhan vaan muistais pyytää useemmin
Otettiin vielä satula välikäyntien jälkeen pois ja ravailtiin vähän eteen-alas. Poni kiukutteli vähän kun joutu vielä hommiin ja muutama terävä pukki tuli (tuntuu muuten edelleen selässä). Laukkasin ja ravasin kumpaankin suuntaan vielä vähän temmon muutoksia ja sitten käveltiin ja poseerattiin vielä kameralle.

Yhteensä mentiin ehkä vähän päälle tunti ja Minttu tuntu kyllä tosi hyvältä loppua kohden, vaikka ei toi kuvissa kovin kummoselta näytäkkään.. No, treenataan ja saadaan Sini vähän koutsaamaan meitä tällä viikolla.

Huomio kaikki koulutuupparit ja innokkaat pintelöijät! Älkää liiaksi järkyttykö mun jalustinten pituudesta ja pinteleiden valumisesta (yks jäi matkasta jo lopussa), kenkävalinta oli vähän huono kun en noista saa oikeen mitään tukea ja vähän lyhyehköt pintelit tuolla hangessa oli ehkä myös pieni virhe.

Tänään olin kipeenä ja eilen kävin hyppäämässä Noksulla. Huomenna mennään Mintun kanssa maastoon, perjantaina on viimeinen kerta Metulla ennen sen lähtöä ylläpitoon.
Tsekatkaa blogin sivupalkista toi äänestys, sain kameran ja koneen siis viimein yhteistyöhön ja nyt vois olla aika jollekkin erikoisemmalle postaukselle.
Mitä mieltä muuten ootte, onko tän pituiset ratsatuspostaukset hyviä vai pitäiskö olla enemmän kertomista?

4 kommenttia:

 1. Oikein kiva postaus! Mun makuun teksti ja kuvat olivat sopivassa suhteessa toisiinsa :) Nää olikin muuten hienoja kuvia, todella suloinen poni!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas ihanasta kommentista! Minttu ja kuvaaja kiittelee :)

   Poista
 2. Olis kyllä kiva jos tekisit tallipäivä mydayn :) vaikka useammankin eli kaikista poneista niin näkis vähän mitä teer yleensä kenenkin ponin kanssa ennen ja jälkeen ratsastuksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toteutan noi kaikki jokatapauksessa jossain vaiheessa!

   Poista