Sivut

tiistai 30. toukokuuta 2017

#29 - Hevoset kaivarissa

21.5 oltiin Kaivopuistossa Hevoset kaivarissa -tapahtumassa. Osallistuin Tuutin kanssa poniraviesittelyyn johon kuului myös leikkimielinen "startti".
Mukaan päästiin yhden Facebook ryhmän kautta, kun poneja tarvittiin lisää.

Kuvat (c) Eevastiina tai iskä, kiitosAamulla tultiin kaheksan aikaan paikalle ja käytiin näyttämässä ponille ensin rata, joka oli siis aidattu keskelle kaivaria. Tuutti ei ollut radasta moksiskaan, yleensä se ei kauheesti säiky tollasta. Rapsutteluita se kyllä keräs jo tässä vaiheessa ja nautti huomiosta kuten aina.
Lämpässä Tuutti oli hyvän tuntunen, huomaa kyllä niin selkeen eron ponin ajettavuudessa ja liikkeessä verrattuna viime kauteen.Meidän ohjelmanumero alkoi yheksän aikaan. Alunperin meille oltiin sanottu, ettei oteta raippoja, koska tarkoitus oli vaan esitellä lajia ja antaa mahdollisimman hyvä kuva siitä. Kaikilla muilla kuitenkin ajopiiskat löyty kädestä, mutta onneksi nyt ainakin tuli todettua, että Tuutti liikkuu ihan hyvin ilmankin sitä.

Ensin ponit ja kuskit esiteltiin lyhyesti. Kisattiin siis leikkimielisesti pareittain, aluksi oltiin hauskasti Tuutin puoliveljeä, Symphatil Omaria vastaan. Annoin Tuutin ravailla aika rennosti, sillä oli nimittäin jo omasta takaa ihan riittävästi menohaluja. Voitettiin Omar ja päästiin "finaaliin" jossa oltiin esityksen kokeneinta ponia vastaan. Jäätiin kakkoseksi, kun kaarrettiin vähän liian tiukasti ja poni otti laukan. Tuutti käyttäyty kuitenkin ihan super hyvin ja huomattiin taas, miten paljon se on parantunut. Se ei enää mee niin pientä tikitystä kärryjen edessä ja vauhtikin on parantunut, kun se oli alunperin esityksen hitaimpia aikoja juossut poni.
Esityksen jälkeen cityponi pääsi laitumelle keskelle kaivaria ja ihailua se sai osakseen vuoden tarpeiksi! Kerettiin hetki kiertää Sinin, Janinan ja Helmin kanssa. Mun kamerasta kerkes loppua akku, joten en oikeestaan kuvia saanut. Kerkesin kattoa pari esteluokkaa ja cityravit. Ostin vaan Chia de gracian pisteeltä chian siemeniä kesää ajatellen. Saatiin kaks ruusuketta joista toinen lähti Sinin ja Tuutin mukaan ja pieni tuotepalkinto, riimunnaru, herkkuja poneille ja pesusieniä.


Tapahtuma oli tosi hyvin järjestetty ja vaikka ihmisiä oli todella paljon, saivat hevoset olla melko rauhassa.
Oli hieno kokemus olla mukana ja ajaa ison yleisön edessä, siitä kiitos Suomen poniraviyhdistykselle ja tietenkin Tuutin omistajalle 
Seuraava startti Tuutin kanssa on 4.6 poniraveissa Vermossa, voltataan aika huonossa paikassa, mutta toivotaan, että ainakin aikaan saadaan parannusta.
(Ja joo, mä ajoin ratsastushousuilla. Hope so löydetään vihdoin mun kokoset Vermon liikkeestä)


- Saana

2 kommenttia:

 1. Mä en ollut kuullutkaan tosta Piiskajutusta :D ei teillä ollut 4 kuvia?
  Ihailin teidän kamoja, hienosti ajettu 😊👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa no meille sanottiin siitä useaan aikaan mut no onneks Tuutti nyt toimi ihan hyvin ilmankin.
   Kiitos paljon!

   Poista