Sivut

keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

#30 - Onnellinen

En vielä täällä blogin puolella ookkaan muuta kuin vähän vihjaillut tästä, mutta Minttu tuli mulle siis ylläpitoon enkä vois olla ilosempi♥ 
Juttu on ollut mietinnässä meillä jo vuoden alusta, ette tiedäkkään miten vaikeaa on ollut pitää suunsa kiinni tästä!
Minttu muutti 4.6. samalle tallille, missä Paavo asuu eli Stall Sandbackaan. Samana päivänä oli myös startti Tuutin kanssa, joka meni tosi hyvin. Kirjottelen siitä omassa postauksessaan! En olis kyllä arvannut vaikka vuosi sitten, että mulla on nyt ylläpitoponi. Ponin pito on ollut aina aika monin tavoin mahdotonta meille ja se lisää vielä sitä miten kiitollinen oon tästä.

(c) Ida
Ida auttoi tuhannen ja yhden ikeakassin autoon pakkamisessa ja meidän pieneen kaappiin purkamisessa, muuta ei tehty sunnuntaina.
Maanantaina mentiin poni puoliksi Idan kanssa, tiistaina juoksutin Mintun ja tänään sitten hypättiin. Vähän on poni vielä vähän ihmeissään ja kattelee uusia paikkoja, mutta se kotiutui tosi hyvin. Tarhakaveriksi se sai vuonisruunan joka on hyvin omistushaluinen ja mustasukkainen Mintusta, ne ystävysty heti vaikka Minttu onkin vähän tapojensa orja ja kiukuttelee aina tasaisin väliajoin.

Postauksen kuvat tästä eteenpäin (c)Minni
Tänään siis päästiin hyppäämään taas parin viikon jälkeen! Käytiin verkkaamassa raviradalla, koska estekentällä oli leiriläiset vielä lopettelemassa tuntiaan. Minttu kyttäili jonkin verran ravirataa, mutta liikkui hyvin eteen. Ollaan nyt otettu tavaksi käydä aina tallin aika jyrkkämäkisessä hiekkakuopassa kävelemässä päivittäin, joten mentiin myös se pari kertaa ylös.Alotin hyppäämällä paria leiriläisiltä jäänyttä ristikkoa kumpaankin suuntaan jonka jälkeen alettiin tulemaan pientä rataa; pysty, okseri, muuri, sarja, pysty, sarja, muuri. Aluksi oli vähän hankaluuksia saada paikat osumaan enkä muutenkaan ratsastanut tänään kovin hyvin. Nostettiin rataa pari kertaa, se oli korkeimmillaan 50-60cm.


Ja tässä vaiheessa varoituksen sana, mun ilmeet on jotain todella mielenkiintosta joten älkää jooko noteeratko niitä..

Niistä paikoista..


Tahdin kanssa olisi vielä paljon korjailtavaa, välillä poni menee eteen tosi hyvin ja välillä jää ihan pohkeen taakse saman radan aikana. Laukan tahti on tosi tärkeä ton kokosen ponin kanssa radoilla, etenkin kun esteet nousee vähän. Hyvä ratalaukka tietenkin auttaa myös tollasen pikkuponin kanssa kisatessa.
Oikeiden laukkojen kanssa oli tänään enemmän ongelmia kuin yleensä, ne oli kyllä ihan mun omia huolimattomuusvirheitä. Minttu oli kuitenkin aika hyvin kuulolla ja tiet oli helppo saada hyviksi.
Toi kavalettisarja oli jotenkin tosi hankala, en millään meinannut löytää sille sisääntuloon sopivia askelia vaikka itse sarjaväli oli hyvä. Tulin siihen aina aika tiukalla tiellä tai ympyrältä ja Minttu oli jostain syystä menossa nimenomaan tolle sarjalle aika reippaasti joten tuli pari vähän hassua hyppyä.
Poni tuntui aina vähän kaatuvan sisäpohjetta vasten tohon tullessa ja se tekee sitä kyllä muutenkin, etenkin oikeassa kierroksessa eikä asiaa ainakaan auta se, että oon itekkin vähän vino oikeelle.

Loppua kohden alkoi sujumaan paremmin, mutta Minttu oli jo niin hikinen, ettei hypätty enempää. Meni kuitenkin ihan hyvin ja nyt kun päästään hyppäämään viikottain, tulee rutiiniakin enemmän.
Käytiin lopuksi vielä lammessa, on ihanaa kun on tollanenkin ihan lähellä tallia. Minttu rakastaa tota ja on kanssa tietenkin hyvä ponin jaloille.
On tosi kiva päästä hyppäämään ja menemään isolla kentällä ja kunnon estekalustolla vaikka olihan pienessä kotitallissa omat hyvät puolensa. Pitäis päästä nyt valmennuksiin, että saatais kummankin virheitä korjattua.
Kesäloma alkoi mulla myös muutama päivä sitten joten rytmien muuttaminen on ollut aika rentoa, oon käynyt tallilla nyt puolisen vuotta neljä kertaa viikossa vaikka vuosi sitten päivittäin kävinkin.
Onnistuin myös hajottamaan mun vähän kyseenalaisesti palvelleen puhelimen joten instagramia seuraavat älkää ihmetelkö, että julkaisutahti on nyt aika huono..

- Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti