Sivut

torstai 29. syyskuuta 2016

Ehkä tää tästä vielä

Koko kesän aikana en oo kirjottanut postausta, vaikka hirveesti on tapahtunut enkä varmaan ikinä oo viettänyt tallilla näin paljon aikaa kesällä. Tähän ei oo mitään sen kummempaa syytä, kuin se, että en vaan kesällä oo jaksanut olla koneella. Nyt kun koulut alkoi ja illat on alkaneet pimentyä syksyä kohti, otin itteäni niskasta kiinni ja avasin bloggerin omantunnon kolkutellessa takaraivossa. Koko blogimaailma on tuntunut laskevan tosi paljon tällä heppapuolella ja monet lempiblogit lopettaneet, mutta mä en ainakaan vielä halua kirjoittamista lopettaa. En oo yhtään syksyihminen, joten on ihan kiva iltasin kirjotella blogiin. Toki on mulla paljon vapaa-aikaakin ollut, mutta se on mennyt aina johonkin muuhun kuin koneella istumiseen. Vietin kuitenkin ihan superkivan kesän tallilla ja kavereiden kanssa.
Meillä on muutto uuteen kotiin edessä ihan tällä viikolla ja sen jälkeen alkaa olla enemmän aikaa blogillekkin.

Etin oikeestaan siitä asti vuokraponia tai vastaavaa kun saatiin tietää, että Sinttu on kantavana. Kävin kokeilemassa tosi monia, esim. ihanaa pientä Noksu ponia ja poneja myös tarjottiin tosi paljon. Monessa oli kuitenkin jotain pientä ja Noksun kanssa mentiin jo aika lähellä, mutta todettin, että puoliylläpito on nyt yläasteen kynnyksellä vähän liian iso homma ja onhan Noksu myös pieni, alle metrinen shettis.
Vähän vahingossa löyty sitten Minttu, jonka tunsin jo etukäteen joten kuten. Minttu on siis 13v, n.115cm shettisristeytys tamma. Se on tosi ponimainen ja vähän liian fiksu Tamma, isolla T-kirjaimella, mutta tosi hieno jos yhteistyö sujuu. Ja se että sujuuko, riippuu niin säästä kuin kuun ja tähtien asennosta. Esteet on Mintun bravuuri ja meidän pitikin mennä jo yksiin kisoihin hyppäämään 60cm, mutta tuli vähän mutkia matkaan ja katellaan nyt uusia kisoja. Ponilla on aika paha kesäihottuma, mutta ei tähän mennessä oo aiheuttanut juuri ongelmia treenaamiseen ja toivotaan ettei aiheutakkaan. Mintulla käyn nyt kaksi kertaa viikossa ja jatkan aika varmasti vähintään sen verran nyt syksylläkin. Minttu on nyt mulle se treeni -ja kisaponi, josta tuutte ihan varmasti kuulemaan paljon lisää!
c. Minni YToista vuokraponiahan mun ei näiden muiden lisäksi enää ollut tarkoitus ottaa, mutta kun todettiin, että oon Sintulle jo liian iso (jatkan ponin hoitamista ja liikutusta kyllä, siitä lisää alempaa) otin samalta tallilta vuokralle Mentalistin. Metu on 14v eestin ratsuponi ruuna, jota liikutan kun omistaja tarvitsee. Pääasiassa ihan perus sileellä ja maastossa mennään, hyppäämään pääsen omistajan valvonnassa. Metu on nyt tän lyhyen ajan perusteella tosi kiva poni, kiltti mutta se vähän energisempi ja säpäkkäkin vaihde tulee välillä esiin. Metun vuokraukseen saattaa tulla muutoksia nyt syksyn aikana, mutta en halua niistä täällä kertoa kun en tiedä haluaako omistaja. Metusta tosiaan päivittelen vähän harvemmin, ihan omistajan toiveen mukaan ja myös siksi, koska en käy ponilla kuin suunnilleen kerran viikossa.
c. Jenni P

Sintulle ja Capolle kuuluu tosi hyvää, Sinttu sai kärryt ja valjaat. Se on tykännyt kauheesti siitä kun pääsee töihin ja ollaan jo monta kertaa jätetty Capo sisään liikutuksen ajaksi. Sinttua on myös juoksutettu paljon, oikeessa kierroksessa on vähän ongelmia välillä, mutta poni tykkää kyllä paljon siitäkin. Ohjasajossa poni vähän välillä kiukuttelee ja on tosi reipas, mutta eiköhän se siitä. Capo on nyt siis 5kk. Sille löytyi vierotuspaikka Ypäjältä kahden russivarsan kanssa, jonne se lähtee jo ens kuun alussa. Ikävä tulee, mutta onneks pikkunen  Capo on ollut nyt aika riiviö ja koettelee aina välillä hermoja, mutta on onneks kuitenkin yleensä ihana ja nopea oppimaan. Kaikkialta saa harjata, kaviot nostaa ja putsata ja vuolla, eikä Capo pelkää melkeen mitään (jos siis ei halua pelätä). Käytävälläkin pikkunen seisoo jo nätisti.
Paavon kanssa jatkan vielä tän kauden tunneilla ja sen jälkeen varmaan vaan hoitamista. Käyn nyt siellä 1-2 kertaa viikossa ja meen ponia tunnneilla, kesällä menin myös itsenäisesti muutaman kerran. Poni on ollut vähän kenkku ja sillä on ollut yllättävän paljon energiaa, kun ponilla ei mee kovin moni tällä hetkellä pikkuratsastajien ja mun lisäksi. Paavolla ei siis myöskään mennä kovin monesti viikossa "kunnolla", mutta se on ehkä ihan hyväkin kun poni ei mikään nuorikaan enää ole. Meillä oli 40cm Clear Round estekisat kotitallilla pari viikkoa sitten ja molemmilla oli kivaa, vaikka poni vähän laiska olikin niin ruusuke tuli puhtaasta radasta.Eikä loppunut vielä tähän, eli ajoin heinäkuun alussa vihdoin Tuutilla P-ajoluvan(poniravikortti). Suoritin sen Loviisassa viiden päivän leirillä ja oli kyllä tosi kivaa, porukka ja opetus oli hyviä. Tuutti käyttäyty tosi hyvin, mitä nyt vähän keräs kierroksia muista poneista. Kuulemma semmonen poni pitäis kaikilla olla, saa olla ylpee 5v ponista! Volttaus suju kivasti ja Tuutti toimi siinäkin hyvin, joten suoritin teoriakokeen tuloksella 18/20 ja ajokokeen ilman virheitä. Eka startti oli Vermossa 27.8 ja sen jälkeen käytiin Teivossa, nyt seuraavaksi mennään 8.10 Turkuun. Ponin enkka on noussut jo viidellä sekunnilla ja se oli etenkin teivossa ihan super.

Näiden edeltämainittujen ponien lisäksi liikutan satunnaisesti Noksua, paria kaverin ponia ja meen ravilähtöihin pyydettäessä, lähinnä montekuskiks mua nyt on kyselty. Olin myös alkukesästä yhden 3v connemara tamman sisäänratsastuksessa mukana, katotaan jatketaanko sen ponin kanssa vielä kesälaitsalta tulon jälkeen.

c. Anna H


Poneja jokatapauksessa riittää ja teen myös paljon tallivuoroja. Siinä sivussa yritän nähdä kavereita, keskittyä yläasteeseen ja viettää aikaa perheen kanssa, eli siksi bloggaaminen on vähän jäänyt, mutta on tää vaan koukuttavaa kun pääsee taas alkuun.

Tää oli vähän repaleinen kuulumispostaus koko kesän menoista vaihtelevan laatusilla kuvilla. Blogin ulkoasun kanssa oon ollu laiska, mutta kyllä sekin vielä etenee kun saadaan muutto pois alta. Yritän kans saada julkaistua vähän kuva- ja ratsastuspostauksia kesän ja alkusyksyn ihanista kuvista, että saan blogin ajantasalle.

                         ❤ Saana ja ponit

2 kommenttia:

  1. Voitko tehdä sun vuokraponien varustepostaukset? Esim mintun, Paavon ja noksun?

    VastaaPoista