Sivut

perjantai 13. marraskuuta 2015

Puhtaalta pöydältä

Ehkä saatatte huomatakkin, piilotin vanhat postaukset ja aloitan pienen ulkoasun uudistuksen jälkeen blogin kirjoittamisen "puhtaalta pöydältä". Samat ponit edelleen kuvioissa.
Nyt uuden blogin kanssa yritän toteuttaa jokaisesta ratsastuskerrasta jolloin mulla on kuvaaja paikalla postauksen. Kuvaamattomista ratsastuksista saatan ohimennen mainita. Perus kuulumispostausten lisäksi on tulossa paljon enemmän video -ja erikoispostaus materiaalia. Ratsastuspostauksissa pyrin aina mainitsemaan tunnin/vuokrauksen hyvin ja huonosti menneet puolet sekä tietenkin kertomaan tunnin kulusta.

Kerrataan vielä mielenvirkistykseksi ja uusille lukijoille poneista jotain pientä tietoa. Tarkemmin löytyy ponien ja mun omista välilehdistä jotka on myös päivitetty.
P A A V O
Pilke silmäkulmassa kulkeva kärttyinen shetlanninponi ruuna. Papparainen keksii omia temppuja aina hoitajien ja ratsastajien päänvaivaksi. Valitsee hoitajansa tarkkaan ja kertoo oman mielipiteensä liian monesta ihmisestä karsinassa tai muusta arvon herraa ärsyttävästä asiasta melko selkeästi. Paavolla on kuitenkin kultainen sydän ja kun sen kerran voittaa puolelleen, saa siitä pitkäaikaisen ystävän.

L A N T T U
Kiltti turbomummo, joka on hellyyttävä nallekarhu. Pitkien lomien ja ensimmäisten pakkasten sekä kevään aikaan ponista kuitenkin paljastuu oikea energiapommi. Ei omista juuri shettiksille tyypillistä itsepäisyyttä, mutta osaa kyllä näyttää myös huonot puolensa jos sille päälle sattuu. Oikein kiva maastomopo ja kentälläkin kiva jos saa ensin kinttuihin vauhtia.

L Y Y L I
Tammamainen ja sählä shettis tamma. Ratsastaessa itsepäinen ja saattaa heitellä pukkeja. Kehittynyt huimasti keväästä jolloin tuli tallille. Nopea oppimaan ja yrittää parhaansa, mutta tarvitsee todella selkeät avut. Yleensä ei malttaisi keskittyä sileällä ja alkaa sählätä omiaan. Maastoilusta tykkää ja on melko maastovarma. Esteet on Lyylistä kivoja, mutta pienikin painon siirto sivuun saa neidin vetämään herneet nenään.
©Susanna Rahikainen

T U U T T I
Vähän aikaa sitten kuvioihin takaisin palannut nuori shetlanninponi tamma. Muutti Lyylin ja Lantun tallilta pois 2015 keväällä, oli 2014 alkuvuodesta lähtien mun ratsukoulutettavana ja sen jälkeen vuokralla. Ponin myyminen oli kova paikka, mutta muutti onneksi Sinille ja sai mukavan vuokraajan Epan. Nyt olisi 2016 kesällä tarkoitus ajaa viimein poniravilupa, joka mun piti ajaa jo silloin kun Tuutti asui vielä täällä. Alan sitten ponia treenata raveihin ja pääsen edelleen selkäänkin, eli kävi todellinen tuuri vaikka välimatka onkin aika pitkä. Todella fiksu ikäisekseen, oppii nopeasti. Tuutista onkin kuoriutunut Sinillä Epan kanssa oikeen kiva poni, jolla on paljon ponnua esteille.

Kertokaa ihmeessä kommentteihin parannusehdotuksia ja mielipidettä blogista.

: Saana ja ponitEi kommentteja:

Lähetä kommentti