Sivut

torstai 13. heinäkuuta 2017

#32 - Mekkokuvia, ratatreeniä ja video

Noh, jos mulla on ollut ongelmia saada kuvia blogiin niin nyt niitä on tullut viikon sisällä niin paljon, että kiire tulee jos haluun blogin ajantasalle. En oikeen ees tiiä mistä aloittais, varautukaa kilometrin pituseen postaukseen.
Toissaviikon(aktiivinen bloggaaja ilmoittautuu..) sunnuntaina otin Lissusta rippikuvat ja saatiin samalla meistäkin vähän mekkokuvia! Mentiin pellolle ja uskomatonta kyllä, yhtäkään punkkia ei löytynyt jälkeenpäin. Kuvista tuli tosi kivoja, vaikka Minttua kiinnosti enemmän syöminen kuin poseeraaminen.


Lähdettiin laittamaan Minttu kuntoon, kun todettiin, että löytyy sieltä muutama kuva joissa poni ei näytä muulilta ja allekirjoittanut vihaiselta.
Verkkailin ensin Minttua ihan normaalisti kaikissa askellajeissa, musta on tullut jotenkin super laiska esteverkoissa. Pyörin aina vaan ympyröillä, teen siirtymisiä ja ratsastan eteen, kun ennen taas menin aina pitkään puomeja ja muuta.Minttu oli aika reipas ja kiva alusta asti, mutta ensin se kyttäsi tosi paljon toista pitkää sivua. Kun päästiin yli järkytyksestä, alkoi se toimia tosi hyvin.
Hyppääminen aloitettiin tulemalla eka kaikki esteet yksittäisenä ja sitten ratana matalilla korkeuksilla. Rata pidettiin kokoajan samana ja se meni muistaakseni näin; kavaletti/pysty, muuri, pinkki-harmaa pysty, sarja, okseri, muuri toiseen suuntaan ja vielä sarja toiseen suuntaan.


Noi valkoset kavaletit/pikkuesteet on meille jotenkin tosi vaikeita aina. Minttu on jotenkin hankala tuoda niille ja se kyttää niitä aluksi tosi paljon, enemmän kuin vaikka erikoisesteitä. Muuten mitään ongelmia ei ollut jollain tietyllä esteellä, mutta okserille poni tuli vähän lähelle paristi omien mokien takia ja se oli vähän huonolla tiellä.


Meidän isoin ongelma on esteillä tällä hetkellä, että vaikka laukka esteiden välillä on jo aika hyvää niin alan aina tuuppaamaan ponia esteille liikaa ja silloin laukan tahti kärsii tosi paljon. Omassa istunnassa olisi myös paljon korjattavaa vaikka oon jo saanut sitä parempaan päin. Tää ongelma on nimenomaan Mintun kanssa, alan työntää lantiota eteen kun tuon ponia esteelle ja paineistamaan liikaa kädellä. Tällöin mun käsi ei pääse myötäämään vaan "myötään" koko kropalla joka ei ole ponille yhtään mukavaa, koska jään helposti jälkeen jos tullaan vaikka huonoon paikkaan. Ollaan päästy kuitenkin nyt viimein este(ja myös koulu)tunneille ja niistä on ollut tosi paljon apua.
Nostettiin rataa suunnilleen 60cm asti, koska oltiin lähdössä Laaksolle hyppäämään meidän eka 60. Siitä lisää seuraavassa postauksessa, joka on muuten jo valmis. ;)


Lopussa tultiin vielä pari kertaa yhtä pystyä korkeempana, mutta Minttu alkoi jo vähän väsyä niin ei kauheesti nostettu. Poni oli oikein kiva etenkin viimeisellä radalla, joten hyvillä mielin lähdettiin kisoihin. Käytiin myös kahlaamassa niinkuin melkein aina ratsastuksen jälkeen, lampea on kyllä tullut käytettyä tosi paljon muiden kivojen maastojen lisäksi ja Minttu tykkää! Toivon, että päästäis myös maastareita hyppäämään tässä pian.


Ollaan tehty nyt aika paljon maastakäsin juttuja ja tykätään siitä kyllä kummatkin! Jotain temppuja ollaan opeteltu, mutta enimmäkseen aika perusjuttuja eli peruutuksia, luoksetuloa, seuraamista, paikallaan odottamista, tavaran nostoa ja ympyrällä juoksutusta ilman liinaa. Kaikki tollanen on tosi kivaa vaihtelua ja pitää ponin virkeänä.
Viikko sitten irtojuoksuttessa Minttu näytti tosi hienoa ravia, tai niin hienoa mitä noilla jaloilla nyt saa aikaieski. Poni on kuitenkin laihtunut tosi paljon kun se on liikkunut nyt enemmän. Kunto on myös noussut ja varmaan kengilläkin on osuutensa asiaan, mutta niin maasta kuin selästä huomaa tosi ison eron. Ulkopuolistenkin suusta oon kuullut samaa! Hieno poni <3.


Sain myös vihdoin Mintusta videon valmiiksi! Oon tehnyt varmaan kymmenen eri versiota ja vihdoin sain yhen valmiiksi. Ei toi nyt mitenkään kummonen oo ja editointitaidot on tosi ruosteessa, mutta ihan kiva vaikka aika yksinkertainen.


Mulla on jo kaksi postausta valmiina odottamassa, jos saisi blogin taas ajantasalle. Mitä te lukijat olette kesällä tehneet hevosten kanssa?

- Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti