Sivut

tiistai 28. helmikuuta 2017

#25 - Pieni keltainen, pilkkuponi ja pulkka

Hiihtoloma tuli ja meni täällä Etelä-Suomessa ja nyt on taas aika palata arkeen. Enimmäkseen vietin loman Keski-Suomessa tapaamassa kavereita ja ihailemassa tuota täällä päin tuntematonta lunta. Ratsastamaankin pääsin Mintun lisäksi Sorsasalon Ratsastuskeskuksessa, joka oli tosi kiva paikka! Ratsuksi sain ihanan pienen, alle metrisen shettisruuna Banskun, joka todellakin oli pieni mulle. Poni oli tosi kiva ratsastaa, reipas ja yhteistyöhaluinen. Iidan piti lopputunnista lähteä laittamaan seuraavan tunnin hevosta, joten laukasta en saanut kuvia.Tunti oli ehkä Helppo C tasoinen, kun en ois ehtinyt myöhemmällekkään tunnille. Tehtiin siis tosi perusjuttuja puomien avulla. Alkukäyntien jälkeen alotettiin aika itsenäisellä käyntityöskentelyllä. Bansku oli ehkä aluksi vähän jäykän tuntunen, mutta yritti ainakin kovasti.
Sorsasalossa oli muuten tollanen no shout systeemi, eli opettaja siis puhuu laitteeseen joka on yhdistetty ratsastajan kypärään kiinnitettävään korvanappiin. Oli tosi kiva kokeilla tota, oli ainakin ehkä helpompi keskittyä omaan ratsastukseen.Käyntityöskentelyn jälkeen siirryttiin raviin, muuten tehtiin edelleen melko itsenäisesti, mutta lisättiin yksi puomitehtävä pituushalkaisijalle. Ensin tultiin ravipuomi, siirtyminen ja käyntipuomit ja vielä toiset ravipuomit. Poni alko selkeesti vertymään paljon paremmaksi ja yritti parhaansa mukaan kipittää isojen hevosten seassa.Bansku alkoi vertymisen jälkeen olemaan tosi kivan tuntuinen ratsastaa ja pienestä ponista irtosi yllättävän isoa ravia ja muutenkin kivaa liikettä. Keskityin pääasiassa taivuttelemaan ja ratsastamaan takajalkoja alle loivien väistöjen avulla.

Laukoista ei tosiaan oo kuvia, mutta poni oli ainakin tosi vauhdikas. En ois ehkä uskonut sanovani tätä sanan todellisessa merkityksessä shettiksestä, mutta Bansku keräsi vähän kierroksia laukoista ja sai itekkin tehdä töitä kunnolla.
Paikasta ja ponista jäi kyllä hyvä fiilis, voisin ihan hyvin joskus ottaa toisenkin irtotunnin tuolla.
Sunnuntaina pääsin pitkästäpitkästä aikaa moikkaamaan Sinttua! Sinttu on siis tosiaan mun entinen vuokra/liikutusponi viimevuodelta. Lähdin Jennin mukaan kattomaan ponia ja se oli aina yhtä ihana oma itsensä.


Lähdettiin tosiaan pulkkailemaan pienen kävelylenkin jälkeen. Mentiin vaan käyntiä ja ravia, kun ponia vähän jännitti hiihtäjät. (Ja uskokaa pois, toi epäilyttävän näkönen viritelmä toimi oikein hyvin). Sinttu käyttäyty hienosti ja sai ihailijoitakin matkan varrella joiden kuviin se pääsi poseeraamaan.Oli tosi kiva päästä pitkästä aikaa moikkaamaan Sinttua, on sitä kieltämättä ollut ikäväkin.
Laitan tähän postauksen loppuun pari kuvaa Mintusta, jotka otettiin hiihtoloman alussa. Tuolloin en ratsastanut kun kenttä oli ihan peilijäässä joten käytiin vaan maastossa kävelemässä. En haluu jättää näitä julkasematta täällä kun tuli niin kivoja, mutta ei näistä omaakaan postausta saa kasaan.pieni pullero, toi maha on kyllä melko iso


Mitä te teitte hiihtolomalla?

- Saana

1 kommentti: