Sivut

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Meillä on varsa!

Ja kesä ja uusi kone..
Nyt vihdoin pääsen blogin ääreen, inspistä on ollut ihan hirveesti ja postausideoitakin kerääntynyt iso määrä, nyt kun mun konekkin pelaa niin pääsen niitä toteuttamaan!

Välkyimmät varmaan jo tajusivatkin, että Sintun varsa on siis nyt syntynyt! Tai oikeastaan jo kaksi viikkoa sitten. Kameraa oon raahannut tiuhaan tallilla mukana ja varsasta onkin kertynyt materiaalia enemmän kuin laki sallii. Varsan syntymästä ja Sintun ja varsan kuulumisista oonkin jo päivitellyt aika paljon instagramiin, mutta nyt täälläkin varmasti tullaan niitä kuulemaan.
Varsa on siis ori ja syntyi 25.4 kello 13.20. Kutsumanimeksi varsa sai Kaapo/Capo, kummalla nyt tykkää kutsua. Mä ehin kuitenkin jo tottua Kaapoon, eli sillä nimellä mä varmaan siitä kirjottelenkin.
Mulla on tässä tämmönen kakara enkä oikeen tiiä mitä sille pitäis tehä
- Sinttu

Kaaposta onkin kuoriutunut nyt parin viikon aikana melkoinen riiviö, mutta varsa oppii myös tosi nopeasti. Nyt jo onnistuu riimun pukeminen ja "taluttaminen" tarhaan, harjata ja rapsutella saa melkeen kuka vaan ja miten vaan. Energiaa olisi vaikka muille jakaa, semmosta rallia välillä kakara menee pitkin tarhaa.

Kaikki on kauheen kivaa ja jännää ja kaikkea pitää maistaa sekä kokeilla. Karkailun jalon taidon Kaapo tajusi jo ekoilla ulkoilukerroilla, kun se keksi tarhan ympärille tehdystä "hiekkalaatikosta" huolimatta tulla aidan ali. Nyt niille tehdään kuitenkin ihan mineille mitotettua tarhaa, josta meidän pilkkuhoudinin ei ainakaan pitäisi päästä pois. Oman tarhan rakentumiseen asti Sinttu ja Kaapo pääsee tunniksi tai pariksi päivässä isoon tarhaan ja lisäksi niitä pidetään saikkutarhassa ja kävelytetään pihalla.


Sekä Sinttu, että Kaapo on tosi hyvässä kunnossa ja varsominen meni pelottavan hyvin, Kaapo syntyi alle 10 minuutin sisällä. Eilen oli eläinlääkärin tarkastus ja kaikki on mennyt tosi hienosti, elli vaan yllätty kuulemma kun vastassa olikin noin pikkuinen kun kerrottiin vaan, että tarkastettavana ois varsa.. Kaapo on kuitenkin yllättävän iso miniksi, saa nähä tuleeko siitä isompi kuin Sinttu. Kuulemma voi olla mahdollista, että varsasta tulee vaikka 110cm vaikka painorajahan noin siroilla ei kauheesti siitä 35 kilosta nouse, mutta katellaan sitä sitten kun ratsutus tulee ajankohtaiseksi (jos tulee). Mini Appaloosa oreja on Suomessa tosi vähän, eli Hollannissa missä Sinttu on kantavaksi tullut ollaan tosi kiinnostuneita Kaaposta ja isää yritetään nyt selvittää (Kaapohan on siis vahinkovarsa, vaikka ihana vahinko onkin).

Loppuun vielä vähän kuvia parilta päivältä.


Ratsastukseen ja muuhun aletaan palailla jo parin viikon päästä jos kaikki menee odotetusti. Päästään ajamaankin kunhan poni on totutettu kärryihin!

Jäikö jotain kysyttävää? Vastailen kysymyksiin videolla joka mun piti tehä jo aikoja sitten.
Tää ulkoasun tausta on muuten väliaikainen siihen asti kunnes saan kaiveltua jostain uuden.

5 kommenttia:

  1. Aivan superihana pikkupoju!! Ja sun blogilla on tosi kiva ulkoasu!! Löysin sun blogin nimittäin just äsken ja vaikuttaa tosi kivalta!

    VastaaPoista
  2. Voi apua mikä söpöläinen! <3 Ei ainakaan helpota ponikuumetta lainkaan :D

    VastaaPoista